LEF Dramatherapie

Praktijk voor Dramatherapie

Praktijkinformatie

Wie ben ik

Ik ben Tessa Menning, 32 jaar en woon in Utrecht. Ik ben geboren en opgegroeid in Maastricht. Ik heb vanaf 2004 gewerkt in zowel het onderwijs als in de Geestelijke Gezondheidszorg. Mijn hart ligt bij het begeleiden van mensen en hen helpen terug te keren in hun kracht. Ik vind het belangrijk om mensen aan te spreken in hun kracht en het vergroten van deze kracht en autonomie is een belangrijk doel binnen mijn therapiesessies.

Sinds 2018 ben ik gestart met mijn eigen praktijk LEF. De naam LEF heb ik om verschillende redenen gekozen. Sowieso heb je lef als je overweegt om met dramatherapie aan de slag te gaan! Je daagt jezelf uit om buiten de gebaande paden te lopen en uit je comfort zone te stappen. Daarnaast zul je hopelijk in dramatherapie ook weer de kracht en daarmee je eigen lef terugvinden.

Werkervaring

Ik heb enkele jaren in het onderwijs gewerkt, op verschillende scholen en voor verschillende klassen gestaan. Toen ik lesgaf op een middelbare school, vroeg ik me af hoe ik de jongeren echt kon bereiken en verdraagzaamheid, inlevingsvermogen en respect naar elkaar kon vergroten. Toen ben ik begonnen met het toepassen van ervaringsgerichte werkvormen. Dat was voor mij een grote motivatie om dramatherapie gaan studeren. Tijdens mijn studie heb ik een jaar stage gelopen en dramatherapie gegeven op de PAAZ van het MUMC. Na mijn afstuderen ben ik begonnen met werken bij een GGZ instelling. Dit is een Psychotherapeutisch Centrum. Ik heb zowel ervaring in de klinische behandeling als in de ambulante behandeling. Ik heb de afgelopen jaren veel geleerd van het werken in een multidisciplinair team met andere vaktherapeuten, psychologen, psychotherapeuten en psychiaters. Ik werk met mensen met verschillende problematieken; zoals verslavingsproblematiek, stemmingsklachten, angstklachten en persoonlijkheidsproblematiek. Om mijn theoretische kennis en vaardigheden op het gebied van psychodiagnostiek en behandeling verder te vergroten, heb ik de PreMaster Mental Heath aan Maastricht University afgerond (Faculteit: Gezondheidswetenschappen). Om me te blijven ontwikkelen en zelf te ervaren wat dramatherapie kan brengen, volg ik supervisie bij een geregistreerd dramatherapeute en supervisor.

Opleidingen

  • Atheneum, Montessori College Maastricht. 1998-2004.
  • Pedagogische Academie Basisonderwijs (PABO), Hogeschool Zuyd. 2004-2007.
  • Master Special Educational Needs, Hogeschool van Utrecht. 2007-2008.
  • Bachelor Dramatherapie, Hogeschool Zuyd. 2008-2012.
  • Premaster Mental Health, Maastricht University. 2014-2016.
  • Cursus Schemagerichte dramatherapie. 2016.
  • Psychodrama-opleiding NVGP (Nederlandse Vereniging voor Groepspsychotherapie). 2018-2021.

Registratie

SRVB Stichting Register Vaktherapeutische Beroepen: 6562

NVDT Nederlandse Vereniging voor Dramatherapie: 106562

AGB code: 90104769

© 2019 LEF Dramatherapie

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑