Praktijk voor Dramatherapie

Onze werkwijze

Dramatherapie is een vorm van ervaringsgerichte vaktherapie. Binnen dramatherapie maken we gebruik van verschillende werkvormen, allemaal gericht op het ervaren en doen.  Zo werken we met rollenspellen en spelen we situaties terug of gebruiken we rollenspellen om je voor te bereiden op toekomstige situaties en te oefenen met nieuw gedrag.  Al spelend leer je je eigen modi (gemoedstoestanden) beter kennen en leer je bewuster keuzes te maken. Psychische klachten beïnvloeden ons denken, voelen en handelen. Dramatherapie gaat aan de slag met al deze aspecten.

Ons hele leven lang leren we. Nieuw gedrag, van leren fietsen tot assertief zijn, maken we eigen door te doen en te ervaren. We leren door te vallen en weer op te staan; leren hoe het niet moet en proberen het weer opnieuw.  Op het moment dat we vastlopen in het leven, is praten óver onze problemen niet altijd voldoende. Door middel van dramatherapie kun je net weer een stap verder komen in het aanleren van nieuwe vaardigheden en het doorbreken van patronen die je niet langer dienen.

Binnen de sessies werken wij vanuit de kaders van psychodrama. Ook werken wij met andere (wetenschappelijke) behandelkaders, zoals schematherapie. Binnen schematherapie kun je  jouw denk- en gedragspatronen onderzoeken en destructieve patronen/gedrag leren doorbreken. In onze werkwijze vind je ook elementen terug uit: lichaamsgericht werken, cognitieve gedragstherapie, ACT & mindfulness.

© 2024 LEF Dramatherapie

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑