Praktijk voor Dramatherapie

Tarief en Vergoeding

Tarieven

Een dramatherapietraject bestaat uit meerdere sessies en aan het begin van het traject voeren we een vrijblijvend intakegesprek (45 min).  In het intakegesprek kun je je hulpvraag kenbaar maken en we bespreken de mogelijkheden voor behandeling. Een individuele sessie duurt 60 minuten. Na het intakegesprek stellen we in de eerste sessie het behandelplan op. Samen bekijken we hoeveel sessies nodig zijn en spreken we een evaluatie-  en/of einddatum af.

  • Intakegesprek: €50,-.
  • Uitwerken behandelplan: €25,-.
  • Een individuele sessie dramatherapie: €75,-

Vergoedingen

Vergoeding van vaktherapie/dramatherapie valt in de meeste gevallen onder alternatieve zorg. Deze zorgvorm wordt alleen vanuit de aanvullende zorgverzekering vergoed. Vergoeding voor vaktherapie via de aanvullende verzekering is mogelijk omdat ik aangesloten ben bij de FVB en binnenkort hopelijk bij de NFG. Coaching, begeleiding, (opvoed-) ondersteuning etc. (oftewel preventieve zorg) komt niet voor vergoedingen in aanmerking.

Bezoek de volgende link wat jouw aanvullende verzekering vergoedt: https://www.zorgwijzer.nl/vergoeding/vaktherapie#vergoedingen

Dossiervorming

Gedurende je behandeling zullen wij een dossier bijhouden. Dit dossier bevat alleen de benodigde gegevens om de behandeling goed uit te kunnen voeren. Je kunt dan denken aan de belangrijkste persoonsgegevens, gegevens uit de intake en sessieverslagen. De behandelaar zal de enige zijn die in jouw dossier kan en uiteraard mag je dit zelf ten alle tijde inzien en opvragen. Uiteraard behandelen we al jouw informatie met grote zorgvuldigheid en waarborgen we je privacy.

Wij zijn verplicht om de WGBO (Wet op geneeskundige behandelingsovereenkomst), de Wkkgz (Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg ) en de beroepscode voor dramatherapeuten te volgen en voldoen aan de eisen hieromtrent.

Mocht je gegevens (bijvoorbeeld een email of telefoon nummer) op mijn website achterlaten, dan zullen wij deze alleen bewaren indien je uiteindelijk besluit om een behandeling te starten. Je gegevens zullen alleen opgeslagen worden in je dossier en niet voor andere doeleinden worden gebruikt.

© 2024 LEF Dramatherapie

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑