Praktijk voor Dramatherapie

Dramatherapeuten

Tessa Menning

Ik ben Tessa Menning, 35 jaar en woon in Utrecht. Ik ben geboren en opgegroeid in Maastricht. Ik heb vanaf 2004 gewerkt in zowel het onderwijs als in de Geestelijke Gezondheidszorg. Mijn hart ligt bij het begeleiden van mensen en hen helpen terug te keren in hun kracht. Ik vind het belangrijk om mensen aan te spreken in hun kracht en het vergroten van deze kracht en autonomie is een belangrijk doel binnen mijn therapiesessies.

Sinds begin 2018 ben ik gestart met mijn eigen praktijk LEF. De naam LEF heb ik om verschillende redenen gekozen. Sowieso heb je lef als je overweegt om met dramatherapie aan de slag te gaan! Je daagt jezelf uit om buiten de gebaande paden te lopen en uit je comfort zone te stappen. Daarnaast zul je hopelijk in dramatherapie ook weer de kracht en daarmee je eigen lef terugvinden.

Werkervaring

Ik heb enkele jaren in het onderwijs gewerkt, op verschillende scholen en voor verschillende klassen gestaan. Toen ik lesgaf op een middelbare school, vroeg ik me af hoe ik de jongeren echt kon bereiken en verdraagzaamheid, inlevingsvermogen en respect naar elkaar kon vergroten. Toen ben ik begonnen met het toepassen van ervaringsgerichte werkvormen. Dat was voor mij een grote motivatie om dramatherapie gaan studeren. Tijdens mijn studie heb ik een jaar stage gelopen en dramatherapie gegeven op de PAAZ van het MUMC. Na mijn afstuderen ben ik begonnen met werken bij een GGZ instelling. Dit is een Psychotherapeutisch Centrum. Ik heb zowel ervaring in de klinische behandeling als in de ambulante behandeling. Ik heb de afgelopen jaren veel geleerd van het werken in een multidisciplinair team met andere vaktherapeuten, psychologen, psychotherapeuten en psychiaters. Ik werk met mensen met verschillende problematieken; zoals verslavingsproblematiek, stemmingsklachten, angstklachten en persoonlijkheidsproblematiek. Om mijn theoretische kennis en vaardigheden op het gebied van psychodiagnostiek en behandeling verder te vergroten, heb ik de PreMaster Mental Heath aan Maastricht University afgerond (Faculteit: Gezondheidswetenschappen). Om me te blijven ontwikkelen en zelf te ervaren wat dramatherapie kan brengen, volg ik supervisie bij een geregistreerd dramatherapeute en supervisor.

Opleidingen
 • Atheneum, Montessori College Maastricht. 1998-2004.
 • Pedagogische Academie Basisonderwijs (PABO), Hogeschool Zuyd. 2004-2007.
 • Master Special Educational Needs, Hogeschool van Utrecht. 2007-2008.
 • Bachelor Dramatherapie, Hogeschool Zuyd. 2008-2012.
 • Premaster Mental Health, Maastricht University. 2014-2016.
 • Cursus Schemagerichte dramatherapie. 2016.
 • Cursus cognitieve gedragstherapie en vaktherapie bij de Rino. 2019.
 • Psychodrama-opleiding NVGP (Nederlandse Vereniging voor Groepspsychotherapie). 2018-2021.
Registratie

SRVB Stichting Register Vaktherapeutische Beroepen: 6562
NVDT Nederlandse Vereniging voor Dramatherapie: 106562
AGB code: 90104769

Fleur van den Elzen

Ik ben Fleur van den Elzen, 29 jaar en woon in Utrecht. Als persoon omschrijf ik me mezelf als een creatieve duizendpoot, een actieve luisteraar, nieuwsgierig en cultureel bewust. In mijn levensloop heb ik mij regelmatig maatschappelijk ingezet door meer bewustwording te creëren rondom psychische problematiek. Minder oordeel door meer kennis, wijsheid en ervaring daar wil ik graag iets aan doen. Ik geef therapie zowel in het Nederlands als in het Engels, dus ook expats kunnen bij mij terecht. Ik ben een liefhebber van Krav Maga (zelfverdedigingstechniek), lange afstandswandelingen en kamperen in de natuur en koken (voor mensen die het met liefde opeten).

Werkervaring

Ik heb ervaring met diverse problematieken zoals verslaving, trauma, persoonlijkheidsproblematiek en depressie. Na mijn studie dramatherapie heb ik me laten scholen tot Psychodramatherapeut (Certified Practitioner) volgens het Moreniaanse gedachtegoed. De afgelopen jaren heb ik mij gespecialiseerd in het werken vanuit een schematherapeutisch behandelkader. Ik heb mijn gevorderden licentie hierin behaald en een behandelmodule ontwikkelt gericht op het versterken van de gezonde volwassene. Als ik met jou aan de slag ga, kijken we samen naar adequate copingvaardigheden en leer je disfunctionele coping (h)erkennen. In mijn werkwijze zul je ook elementen terugzien van Voice Dialogue, Transactionele Analyse, Lichaamsgericht werken en Emotiefocusing (Gendlin). Ik heb meer dan vijf jaar werkervaring in de klinische en ambulante GGZ.

Opleidingen
 • Dramatherapie Zuyd Hogeschool Heerlen (2011-2015). Big register sinds 2020 (Supervisie Gorry Cleven)
 • Basiscursus Schematherapie en Vaktherapie Rino Amsterdam (2016)
 • Gevorderden cursus Schematherapie, Academie voor Schematherapie (2019) (Register schematherapeutisch medewerker sinds 2020, Supervisie Liesbeth Doomen/ Judith Hollands)
 • Cursus Mentaliserend coachen (2018)
 • Premaster Mental Health, Maastricht University. 2014-2016.
 • Psychodrama basis (2016-2017)
 • Psychodrama vervolg & supervisie (2018-2019)
 • Psychodrama Certified Practitioner (2020-2021)
Registratie

NVDT: Nederlandse vereniging voor Dramatherapie: 105777
AGB code: 90108948

Praktijk voor overdag (woensdag): van der Mondestraat 107 Utrecht
Praktijk voor avond (dinsdag en woensdag): Niasstraat 1, Lombok, Utrecht

© 2024 LEF Dramatherapie

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑